Kvinnesaker i mannelommer

Kvinner mister ting. De er ikke dårlige mennesker for det, det vil jeg bare ha sagt. Kvinner er stort sett minst like bra som menn, og ofte bedre. Men de mister ting. Eller for å være mer presis: De legger fra seg ting, og glemmer at de har lagt fra seg ting. Det mest åpenbare er selvfølgelig mobiltelefonen, pengebok eller pung og nøklene til jobben. Jeg tror jeg har til gode å se en kvinne som vet nøyaktig hvor alt dette er, på en gang.

Dette til tross for at de ved enhver anledning sleper på en veske, enten stor som en hockeybag eller en som så vidt rommer de tre nevnte gjenstander. I vesken har de en hel verden av merkelige ting, som sikkert kan komme til nytte en gang. Noen har til og med mobilen i denne vesken. De mister den aldri, men klarer heller aldri å finne den før den har sluttet å ringe.

Noen har egen jobbveske, eller en sekk, hvor de alltid har nøklene. Disse mister aldri nøklene sine. Det gjelder bare å ikke komme først på jobb, og aldri gå sist. Skulle hun plutselig få bruk for nøklene, så blir de borte. De ligger sannsynligvis på et bord i nærheten av en dør, eller i et kjøleskap. Men borte er de, uansett.

Når det gjelder pengeboken, eller pengepungen, er den stort sett alltid til stede, uten at det kan forklares. Den kan være borte så lenge man husker, men når noe skal betales, befinner den seg på underlig vis, i nærheten. Hvor den er i mellomtiden er det ingen som vet.

Grunnen til denne merkverdigheten ligger ikke hos kvinnen selv. Når kvinner klarer å huske bursdagene til hele slekta, vennene og ungenes venner og i tillegg vet hvilken dato neste års påskeferie begynner, så skjønner man at det ikke mangler hverken ordenssans, hukommelse eller system.

Det som mangler er lommer!

Jeg er riktignok godt under middels interessert i klær, men har nok aldri hatt hverken bukser eller jakker uten lommer. Faktisk er antall lommer et ikke ubetydelig kriterium, når jeg skal velge klær til meg selv. Buksen jeg har på meg nå har åtte lommer, noe som er akkurat passe. Dersom en klesdesigner hadde laget en herrebukse, eller jakke uten lommer, ville vedkommende blitt kokt i olje og gjort grundig til latter blant sine kolleger. I den rekkefølgen. Men når samme person designer klær for kvinner, blir altså lommer utelatt. Jeg vil ikke en gang prøve å forstå hvorfor. Jeg har forståelse for at lommer kan være upraktisk på en bikini eller et skjerf, men ellers…

Så min oppfordring til alle som er involvert i fremstilling av klær: Lag lommer på kvinneklær! Ikke bare sånn søm som ser ut som lommer. Lag lommer som man kan putte noe oppi!

Om ikke annet, så for min skyld. For hvem er det som må stille opp? Alt det hun kunne hatt i sine lommer, flyttes over til mine. Så må jeg dilte etter henne som en sherpa, nedlesset i ting som hun kanskje kan få bruk for. Jeg må låse og åpne alle dører, og jeg må ringe mobilen hennes, slik at hun kan finne sin. Det er stort sett det jeg bruker min mobil til.

Men jeg holder ikke håndvesken hennes. Der går grensen. Jeg har blitt overtalt ved et par anledninger, men etter å ha prøvd å stappe den ned i jakkelomma, har hun innsett at jeg har begrenset kapasitet på lommefronten. Selv med åtte lommer.

(Publisert som "Dagens Gjest" i Nationen, 28. januar 2014.) 

2 kommentarer:

  1. Morsom lesning :-) Selv om jeg nok tror at dette med å holde rede på nøkler og lommebok handler mer om person enn kjønn. Helt enig i at det kunne lages mere dameklær med lommer :-)

    SvarSlett
  2. lurt :( :):):):):):):):)

    SvarSlett

All-værs-besvær

Jeg har ett par sko. Jeg har noen andre sko også, slik at jeg er rustet til bryllup, begravelse, strand og julebord. Men til hverdags rusler...